Όλα τα προϊόντα σας είναι φυσικά?

Τα καλλυντικά μας περιέχουν φυσικά συστατικά σε μεγάλο ποσοστό και αποτελούν αποτέλεσμα της συνέργειας της φύσης και της βιοτεχνολογίας. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι υποαλλεργικά, απολύτως ασφαλή και ελεγμένα με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Από πού προέρχονται τα συστατικά των προϊόντων?

Η α΄ύλη των καλλυντικών μας είναι προσεκτικά επιλεγμένη και προέρχεται από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για βρώσιμα συστατικά ,εργαστηριακά ελεγμένα, υποαλλεργικά και εγκεκριμένα από την Ε.Ε. Εντός κάθε συκευασίας υπάρχει ποσοστό βιολογικών ελαίων και βουτύρων με σημαντικότερο αυτό του ελαιολάδου, βασικού καρπού της ελληνικής γης και θεμέλιου λίθου της μεσογειακής διατροφής.

Τα καλλυντικά Carystea περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά?

Φυσικά όχι! Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένα συστατικά.Επίσης,  δεν περιέχουν Paraben , propylene glycol, paraffin oil, silicones και mineral oil.

Κάνετε δοκιμές σε ζώα?

Κατηγορηματικά όχι! Η φιλοσοφία μας είναι ανάντια στις δοκιμές στα ζώα. Οι δερματολογικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε δείγμα ανθρώπων. Επιπλέον, υποστηρίζουμε την εκστρατία ενάντια στη βία κατά των ζώων και δε χρησιμοποιούμε φοινικέλαιο, η καλλιέργεια του οποίου ευθύνεται για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές.

http://www.wwf.gr/news/1479-palm-oil

Πού γίνεται η παρασκευή των καλλυντικών?

Η παρασκευή καθώς και η τυποποίηση γίνονται σε εργαστήριο εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα.  Τα προϊόντα έχουν υποβληθεί στους ελέγχους που ορίζει η Ε.Ε. , είναι δερματολογικά ελεγμένα και απολύτως ασφαλή.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών σας?

Τα προίόντα μας διατηρούνται από 12-24 μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας ανάλογα την περίπτωση. Βέβαια, λόγω της φυσικής τους σύνθεσης καλό είναι να διατηρούνται σε σκιερό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

Για να γνωρίζετε τη διάρκεια ζωής τους, μην παραλείπετε να ενημερώνεστε από την ετικέτα στη συσκευασία.

Τα προϊόντα σας είναι υποαλλεργικά?

Κάποια από τα προϊόντα μας περιέχουν έλαια / βούτυρα παράγωγα ξηρών καρπών όπως αμυγδαλέλαιο ή έλαιο macadamia. Πριν την εφαρμογή, ενημερωθείτε από την ετικέτα με τα συστατικά και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τα προϊόντα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χορτοφάγους?

Τα προϊόντα μας σχεδιάστηκαν πρώτα από όλα από εμάς για εμάς. Για αυτό το λόγο κανένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούμε δεν είναι ζωικής προέλευσης, με αποτέλεσμα, φυσικά, τα καλλυντικά μας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από vegans και vegetarians. Συστατικά όπως λακτόζη (lactose), υαλουρονικό οξύ (sodium hyaluronate) κλπ. που αναγράφονται στις ετικέτες μας αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας που παράγονται αποκλειστικά στο εργαστήριο in vitro.

Οι συσκευασίες σας είναι ανακυκλώσιμες?

Στην Carystea, έχοντας σεβασμό προς το περιβάλλον, έχουμε σχεδιάσει συσκευασίες ανακυκλώσιμες και φιλικές προς αυτό.

logo footer

+30 6956242033
Aetos Karystos, 34001 Euboea, Grèce
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.