• Οι δεσμεύσεις μας

    Οι δεσμεύσεις μας

Αναζήτηση τελειότητας

Αναζήτηση τελειότητας

Δέσμευσή μας αποτελεί η δημιουργία εξαιρετικών και αξιόπιστων καλλυντικών συνθέσεων που να αποδίδουν τα μέγιστα στην υπηρεσία της ομορφιάς. Κάθε προϊόν αποτελεί εξατομισκευμένη φόρμουλα και έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένους επιστήμονες με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική περιποίηση του δέρματος. Στην Carystea αναζητούμε ασταμάτητα καινοτόμα συστατικά με στόχο τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των προϊόντων μας αναζητώντας την τελειότητα.

Ανακυκλώσιμη συσκευασία

Ανακυκλώσιμη συσκευασία

Έχοντας βαθιά περιβαλλοντική συνείδηση, δημιουργήσαμε συσκευασίες για τα προϊόντα μας που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού. Οι πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανακυκλώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και, φυσικά, υπόκεινται στους κείμενους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Επιπλέον, ως εταιρία, παρακινούμε τους καταναλωτές προς ανακύκλωση σεβόμενοι τη φύση που αποτελεί το σπίτι όλων μας. 

Ελληνικό προϊόν

Ελληνικό προϊόν

Η Carystea είναι ένα αμιγώς ελληνικό brand που στηρίζει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της κυρίως στα οφέλη που παρέχει η φύση για χάρη της ομορφιάς. Με καταγωγή από την Κάρυστο Ευβοίας, τα καλλυντικά μας σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, σε εργαστήριο εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς.

 

Ασφαλές προϊόν

Όλα τα καλλυντικά μας υποβάλλονται σε εργαστηριακούς ελέγχους (σταθερότητας, μικροβιολογικοί, οφθαλμολογικοί, δερματολογικοί κλπ) πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά προκειμένου ο καταναλωτής να παραλαμβάνει ένα άρτιο και ασφαλές προϊόν που να εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Είναι σημαντικό για εμάς οι φόρμουλες που σχεδιάζουμε να δρουν αποτελεσματικά κατά του αφυδατωμένου, θαμπού δέρματος καθώς και κατά των σημαδιών γήρανσης βασιζόμενες σε φυσικά συστατικά και απορρίπτοντας χημικές ουσίες όπως: Paraben, Propylene Glycol, Paraffin Oil, Silicones, Mineral Oil.

Οι επικίνδυνες αυτές ουσίες με μια ματιά:

  • Parabens: Χημικές ουσίες που χρησιμεύουν ως συντηρητικά στα προϊόντα περιποίησης. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τις αντιβακτηριδιακές και μυκητιοκτόνες ιδιότητές τους. Έχουν μικρό κόστος και θεωρούνται ύποπτες για διάφορες παρενέργειες ή ακόμα και την εμφάνιση καρκίνου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.
  • Propylene Glycol: Πρόκειται για συνθετική ουσία με τη χημική σύνθεση C₃H₈O. Μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα, τοξικότητα και καταστροφή νεφρών ή ακόμα και προβλήματα στο συκώτι.
  • Paraffin Oil: Πετροχημικό παράγωγο με επιπτώσεις όπως ξηροδερμίες και άλλα δερματολογικά προβλήματα.
  • Silicones: Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% είναι πιθανό να προκαλέσουν τοπική αντίδραση, ξηρότητα, πτώση φολίδων και διαστολή πόρων.
  • Mineral Oil: Παράγωγο πετρελαίου, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως λιπαντικό. Σχηματίζει ένα λιπαρό στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μη επιτρέποντάς της να αναπνεύσει. Συνεπώς, παγιδεύει τοξίνες εντός του δέρματος. 
 safe product
Κατά των δοκιμών σε ζώα

Η εταιρία μας τάσσεται κατά των πειραμάτων σε ζώα ως μια πρακτική βαναυσότητας και απαξίωσης της οποιασδήποτε μορφής ζωής στον πλανήτη. Χώρες όπως η Ε.Ε., η Ινδία, η Νορβηγία και το Ισραήλ έχουν απαγορεύσει την παραγωγή και εμπορία αλλά και την εισαγωγή από το εξωτερικό καλλυντικών που οι εταιρίες τους ακολουθούν αυτού του είδους τις πρακτικές, ενώ χώρες όπως οι Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Αυστραλία και ΗΠΑ έχουν προτείνει νομοθεσία προς απαγόρευσή τους.

Χάρη στην αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης τα τελευταία χρόνια στον τομέα της κοσμετολογίας, προτείνονται εναλλακτικοί έλεγχοι οι οποίοι πραγματοποιούνται στα εργαστήρια in vitro (σε δοκιμαστικό σωλήνα), σε αντίθεση με τις κλινικές δοκιμές in vivo που γίνονται σε ζωντανά όντα.

Ως εταιρία, υποστηρίζουμε τις πρακτικές αυτές, ενώ, αναφορικά με τους δερματολογικούς και οφθαλμολογικούς μας ελέγχους, τους πραγματοποιούμε σε δείγμα υγιών εθελοντών, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη τους χωρίς, φυσικά, να τίθεται η σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο χάρη στη φυσική σύνθεση των προϊόντων μας.

logo footer

210 6043424
Αετός Καρύστου, 34001 Εύβοια
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.